Avietė valo organizmą
Avietės medžiagų apykaitos procesuose dalyvauja efektyviai – sugeria senas atliekas toksinų pavidalu, o paskui padeda jas pašalinti. Uogos padeda šalinti iš organizmo skysčius, o lapų arbata galima pakeisti kavą.
Avietė yra mažai kaloringas skanėstas – 100 g teturi 46 kalorijas. Tad visa stiklinė, prilyginama 1 porcijai, teturės apie 100. Dar reikia žinoti, kad avietės turi žemą glikemijos indeksą, vadinasi, organizme skyla lėtai, cukraus kiekis kraujyje nepakyla taip greitai, tad ilgiau jaučiatės sočios.
Svoris mažėja tuomet, kai greitesnė medžiagų apykaita, kraujo cirkuliacija ir iš organizmo šalinasi toksinai bei šlakai.
Arbata, išvirta iš džiovintų uogų ir lapų, kurių prisirinkti dar puikus metas, normalizuoja hormonų sistemą ir labai tinka menstruacijų laikotarpiu – mažina spazmus ir skausmus.
Taip pat avietės labai tinka esant mažakraujystei, uogose esantys geležis, varis ir folio rūgštis puikai pasitarnauja atstatant kraujyje hemoglobino kiekį.
Dar smagiau tai, kad nuolat vartojant avietes ar jų lapų arbatą, mažėja depresyvių nuotaikų ir nemigos, kuriuos sukelia nuolatinis stresas.