Eteriniai aliejai virtuvei
Citrusinių augalų ir panašių kvapų eteriniai aliejai bene geriausiai tinka virtuvei. Tai apelsinų, greipfrutų, citrinų, bergamočių, citrinžolių eteriniai aliejai. Jie gerai nuteikia, džiugina gaivumu, kol gaminame, o ir paskui efektyviai neutralizuoja kvapus.
Virtuvėje visada yra labai daug kvapų, o kai ji sujungta su kitomis erdvėmis, aromatai, ne visai tie, apie kokius gal svajotume, pasklinda visur.
Geri deriniai
5 lašai gvazdikėlių ir 4 lašai citrinos, sumaišyti su druska ir palikti atvirame indelyje skleis aromatą kui puikiausiai
4-6 lašus aukštos kokybės, tinkamų gydymo tikslams citrusinių augalų eterinių aliejų galima įpilti į maltą kavą ar arbatžoles.
Jeigu nenorėsite jų vartoti, galite pasirinkti jau pasenusią kavą ar arbatą, supilti į indelį, aromatizuoti ir neuždengti. Eterinių aliejų galite užlašinti ant pupelių ar net kruopų, kurios natūraliai atrodo virtuvėje ir puikiai pasitarnauja aliejus sugerdamos, o paskui pamažu atiduodamos kvapą.
Prieš skalbdami virtuvės rankšluosčius, šluostes ir servetėles, galite juos bent pusvalandį pamirkyti vandenyje su eteriniais aliejais, pranyks ne tik nemalonųs kvapai, bet ir bakterijos.
Į indų plovimo skystį įpilkite 2-3 lašus rozmarino arba baziliko eterinio aliejaus, geria suplakite, virtuvėje sklis prieskoninių žolelių kvapas.
Kokybiškų natūralių eterinių aliejų galite įsigyti www.feminabona24.com